Ducati 996 Bj. 2001

Te koop aangeboden. Ducati 996

Goed onderhouden en zeer nette Motor.
Het gaat hier om een Ducati 996 met een aanpassing voor een rechts handig persoon.
Koppeling en de bediening voor de verlichting en knipperlicht zijn allemaal over gezet naar rechts.

Kan eenvoudig terug gebouwd worden

De motor is van 2001 en heeft 48.665 gelopen.
In 2016 heeft de motor een grote beurt gehad.
Altijd met veel plezier op gereden maar wegens tijdgebrek wil ik hem graag verkopen.
Vraagprijs is 4250€
Voor contact kunt u bellen met 06-130 23 213

Toertocht door Drenthe

Toertocht door Drenthe  16 september 2017

 

Wij hebben een prachtige toertocht uitgezet door het landschap van Drenthe met tal van bezienswaardigheden.Bovendien steun je door je deelname de SMvG !

Noteer de datum dus alvast in je agenda

Download de flyer hier

Inschrijfformulier hier (words) of hier (PDF)

 

David haalt motorrijbewijs ondanks geamputeerd been

David Meschisjvili die heeft zijn motorrijbewijs weet te halen terwijl hij een geamputeerd onderbeen heeft.

Het rijbewijs voor David is mogelijk dankzij Motor Mobiliteit voor Gehandicapten Assen (MMVG).  De MMVG is gespecialiseerd in het aanbieden van motorrijlessen aan mensen met een beperking. Jaarlijks halen enkele tientallen mensen hun rijbewijs bij hen.

Vooral het verhaal van David is een bijzondere: “Het is heel bijzonder dat hij zijn rijbewijs heeft gehaald. Ondanks een mechanische knie heeft die zijn rijbewijs haalt. Hij is er zo ontzettend handig mee.  Tot een jaar geleden waren er alleen mensen met een onderbeenprothese. Sinds een jaar kunnen ook mensen met een bovenbeenprothese terecht.”

David raakte ernstig gewond bij een bedrijfsongeval op de A44. Zijn handicap weerhield hem er niet van zijn oude hobby weer op te pakken. Voor zijn rijbewijs moet David aan dezelfde eisen voldoen als motorrijders zonder handicap. Wel rijdt David op een aangepast motor.

Item hier

david

Eerste solomotorrijder met een bovenbeenprothese

Het lijkt misschien niet zo’n interessant bericht en als je Jan van Eden ziet motorrijden dan zie je ook niets anders dan een gewone blije motorrijder met een tot in de puntjes verzorgde motor. Maar dát is nu juist het meest opvallend aan hem: hij ís ook een gewone motorrijder

Zolang Jan van Eden motor rijdt is hij gelijk aan elke andere motorrijder, maar toch mist hij een been tot boven de knie. Hij is de eerste die met een dergelijke amputatie legaal op een solomotor op de Nederlandse wegen mag rijden. En dat is héél bijzonder.

Tot voor kort was bij de beoordeling van de rijgeschiktheid de diagnose leidend. Ongeacht wat je wel of niet kon, als je een amputatie door of boven de knie had mocht je niet op een motor rijden. Al had hij net de Dakar Rally gewonnen, een bovenbeengeamputeerde kwam in Nederland niet de weg op.

Dankzij de innige samenwerking tussen de werkgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) en het CBR, waarmee al meer dan 400 gehandicapten weer op de motor zijn geholpen, is de laatste barrière voor motorrijders met een handicap geslecht: de motorrijders worden voortaan beoordeeld op het vermogen om veilig deel te nemen aan het verkeer in plaats van de diagnose.

Tegenwoordig kunnen handicaps vaak prima worden gecompenseerd door middel van trainingen of met technische voorzieningen. Om de deskundigen van het CBR te overtuigen van de fixatie van de prothese werd Jan van Eden aan zijn prothese aan een plafond gehangen. Dit zal geen onderdeel van de reguliere test worden, maar het gaf aan dat hij zijn prothese onderweg niet zomaar onderweg zou verliezen. Een vrij essentieel onderdeel in het eisenpakket.

Alles wat van een motorrijder wordt geëist kan nu bij de MMvG in een proefopstelling worden getest en elke test die werd uitgevoerd was voor Jan een peulenschil. Hopelijk is zijn aanstekelijke uithoudingsvermogen voor anderen ook een motivatie om niet zielig te berusten in hun lot, maar grenzen te verleggen op de mooiste plaats díe een mens zich kan wensen: het zadel van een solomotor.

De MMvG en SMvG zijn aanwezig op de motorbeurzen in Assen en Utrecht.

zie ook KNMV site hier

bionisch